Soul Scene

Fotografie rond mentale gezondheid

Wij geloven dat fotografie iemand kan helpen met het verwerken van een innerlijke strijd of levenservaring die impact heeft op de mentale gezondheid. Dit door gevoelens te gaan ver-beelden op foto.

Of er nu kleine stappen zijn gezet of een grotere innerlijke strijd werd verwerkt, elk verhaal is welkom bij ons om samen uit te werken. Passende beelden kunnen helpen om een stapje verder te zetten bij het afsluiten van een verwerkingsproces of helpen emoties over te brengen naar anderen. 

Deze gevoelens kunnen komen vanuit verschillende gebeurtenissen zoals een ongezonde relatie met een ander of jezelf. We denken hierbij ook aan traumatische ervaring, een burn-out , depressie, verslaving , .... 

Met onze Soul Scene helpen we die gedachten en gevoelens te visualiseren.

mentale gezondheidThere is a crack in everything, that's how the light gets in. - Leonard Cohen


Hoe start je aan zo'n Soul Scene ?

Eerste stap : een kennismakingsgesprek

Voor we aan deze Soul Scene beginnen, maken we eerst ruimte vrij om kennis te maken met elkaar. We luisteren naar jouw verhaal en wie je bent. Wat jouw innerlijk groeiproces is, of geweest is. Om op deze manier samen een traject en fotoconcept uit te werken dat aansluit bij jouw gevoelens. Dit zal voor beiden partijen inzicht geven over je mentale draagkracht, om zo de Soul Scene positief te kunnen ervaren.

Het kennismakingsgesprek kan fysiek doorgaan in en rondom Leuven, wat onze voorkeur heeft. Maar het kan ook online, indien dit voor jou haalbaarder is. Dit is steeds gratis en vrijblijvend.

Indien we tijdens het gesprek aanvoelen dat het herstel van de levenservaring nog meer tijd nodig heeft, gaan we adviseren om die op een later moment in je verwerkingsproces aan bod te laten komen. Jouw mentale gezondheid stellen we steeds voorop in dit traject. 


Tweede stap: voorbereiding

Als je na het kennismaking gesprek beslist om het Soul Scene traject op te starten en jouw draagkracht dit toelaat, gaan we over naar de voorbereidingen. We bepalen samen wat we allemaal nodig hebben om jouw gevoelens te gaan ver-beelden. We bespreken de outfit, attributen en eventuele locatie. Zelfs een make up artist kan geregeld worden.  

Indien we gaan voor een binnen geplande scene, leggen we één datum vast. Dit kan in onze fotostudio te Leuven of op een samen besproken locatie.

Indien we gaan voor een buiten geplande scene leggen we twee datums vast. Ja twee… Want we blijven tenslotte een land waar het elke dag kan regenen. Moest de eerste dag niet kunnen doorgaan, hebben we meteen een back up. 


unieke portret fotograaf Leuven

Derde stap: de shoot dag zelf

Spannend !

De dag van de fotoshoot kan overweldigend aanvoelen. Dit beseffen wij, dus starten we met een gemoedelijke sfeer en nemen we je mee in hoe alles zal verlopen. Het is jouw moment, dat wij mee begeleiden. We helpen je met de styling, poses, gevoel, … Tussendoor laten we enkele resultaten zien zodat je mee kan volgen en jouw scene tot leven ziet komen. Een hele beleving! 

Vierde stap: de selectie

Na de fotoshoot kunnen we samen je selectie maken op groot scherm. Dit doen we graag met jou zodat onze kennis kan gebruikt worden over de belichting, de details, jouw pose,… en met meerdere ogen zien we meer. Dit alles om de krachtigste beelden te bekomen die jouw gevoelens het beste uiten. 

Heb je na de fotoshoot niet meer de energie om samen de selectie te maken ? Geen probleem, dan bezorgen we je een online galerij waarin je op een latere moment dit op je eigen tempo kan doen.

Eens de selectie is gemaakt gaan we deze nabewerken, wat zorgt voor een eindresultaat in onze stijl. De afgewerkte scene wordt jou digitaal bezorgt in een online galerij die je zowel in hoge kwaliteit als social media formaat kan downloaden. Zo heb je steeds de beste kwaliteit en eindresultaat voor jouw gebruik.

mentale gezondheid

Remember yourself as a little girl, she is counting on you to protect here. 

- Olivia Penpraze


In de prijs van het Soul Scene traject zit: 

  • Het creëren van jouw gepersonaliseerd fotoconcept.
  • Begeleiding in het poseren en uiten van je emoties voor de camera.
  • Passende outfit per geboekte scene en de nodige attributen.
  • Een digitale fotogalerij met 5 afgewerkte foto's.
  • Verplaatsingen in een straal van 50km rondom Leuven. 

Voel je vrij iemand mee te nemen tijdens de fotoshoot waarbij jij je goed voelt.  

De Soul Scene is voorzien om jouw persoonlijk gevoelens helemaal weer te kunnen geven. Hierdoor is het niet mogelijk om deze scene met meerdere personen te doen. Wil je toch met twee of meer een verhaal vertellen? Dan zal onze Story Scene beter bij jullie passen.

PRIJS: 325€

Optioneel

  • Een make up artist die voor de juiste opmaak en styling zorgt. (+ €75 ) 
  • Extra fotos aan 45€/Stuk ( 5 stuks zijn reeds inbegrepen )
mentale gezondheid

Trauma is not what happens to you, trauma is what happens inside you as a result of what happens to you. 

- Dr. Gabor Maté


Wij stellen onszelf graag even voor: 

mentale gezondheidOwning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing that we'll ever do.

-Dr. Brene Brown

Mieke Maes : 

Mede-eigenaar, make up artist en model.

Naast al deze professionele rollen ben ik ook nog mama, dochter van en partner van. Sinds ik mama werd, merkte ik het mentaal vaak moeilijker te hebben. Na verschillende therapieën waaronder EMDR en hypnose ontdekte ik trangenerationeel trauma met me mee te dragen. Ik leerde terug in verbinding te komen met mijn innerlijk kind en groeide uit ongezonde copingstrategieën.   

Door dit mentale traject sta ik nu steviger in mijn schoenen en bewuster in het leven. Het heeft me veel kennis bijgebracht rond mentale gezondheid en helpt me in verbinding met anderen mijn eigen authenticiteit te bewaren. 

Doorheen mijn groei legde ik een mapje aan waarin ik bekende en minder bekende quotes bijhield die me herkenbaarheid brachten. Fotografie was toen nog niet in ons leven, maar als ik passende beelden tijdens mijn verwerkingstraject had kunnen maken, ben ik er zeker van dat dit mij veel troost had kunnen bieden.

Nu ik me gesterkt voel ontstaat er mentale ruimte om anderen te helpen door middel van onze fotografie.

 


Steve Maes: fotograaf, grafisch designer en creatieve beelddenker.

Een verhaal vertellen met mijn camera en creativiteit is mijn passie. Jouw gevoelens tot leven brengen is mijn missie.

Ik omschrijf mezelf als een creatieve duizendpoot gepassioneerd door fotografie. Zelf ben ik minder sterk met woorden ( hierin vult Mieke ons aan ), maar eens zo sterk met beelden. Rationeel denken typeert mij, hierdoor kan ik met de nodige emotionele afstand jouw verwoorde gevoelens gaan vertalen naar creatieve beelden. 

Naast het creatief bedenken ligt mijn sterkte in de juiste setting creëren tijdens de fotoshoot en het aansturen van de persoon die voor de lens staat. Mijn persoonlijke drijfveer hierin is om jou kracht te geven en verder te helpen groeien met je verwerkingsproces.

mentale gezondheidGoing your own way can be a scary and lonely. But at least it will be your own journey. Not one made by others. - Steve Maes

 
Misschien is onze Soul Scene niet helemaal wat je zoekt ?
Neem zeker dan eens een kijkje op de andere mogelijkheden hier.
of check het verhaal achter het Vigilante team

Mentale gezondheid LeuvenPictures that tell a story in a scene

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x